Elke relatie vraagt om periodiek onderhoud!

Wanneer je een auto hebt, moet die elk jaar APK gekeurd worden. Om je gebit te onderhouden ga je waarschijnlijk regelmatig voor controle naar de tandarts. Maar wanneer je iemand gevonden hebt met wie je de rest van je leven wilt doorbrengen, doe je vaak niks aan het onderhoud…

Ik vind het jammer wanneer mensen pas bij mij aankloppen voor relatietherapie als het al behoorlijk uit de hand is gelopen. Daarom ben ik voorstander van een periodieke relatie APK.

Waarom is dat nodig?

In het begin van een relatie hou je nog rekening met elkaar, maar na verloop van tijd is er soms (te) weinig aandacht voor de kwaliteit van je liefdesrelatie, zeker als er op een gegeven moment kinderen komen. Echt praten over wat je bezig houdt gebeurt na verloop van tijd in veel relaties niet meer, omdat iedereen het verschrikkelijk druk heeft en thuis rust wil of bijvoorbeeld om pijnlijke of lastige onderwerpen te vermijden.

Een Algehele Partner Relatie Keuring bestaat uit een gesprek van anderhalf uur, waarin jullie samen met mij belangrijke thema’s doornemen. We kijken onder meer samen of jullie je allebei nog genoeg kunnen ontwikkelen in je relatie (misschien werkt de één flink aan een carrière en de ander zit thuis te verpieteren…), of jullie samen nog genoeg ondernemen en waar de ruzies over gaan.

Wanneer je dit om de zoveel jaar doet, heb je grote kans te voorkomen dat je langzaam uit elkaar groeit, je relatie verpietert, in een scheiding of in buitenechtelijke affaires eindigt.

cees201508180396