Op zoek naar een psycholoog?

Wie wil er niet gelukkig zijn, een fijne relatie, een uitdagende baan, goede vrienden, leuke kinderen, een goede gezondheid? Kortom: succesvol zijn op alle terreinen. Alleen, voor veel mensen is de werkelijkheid soms nogal anders dan dit ideaalplaatje. Je leven loopt niet zoals jij graag zou willen…

Je zit niet zo lekker in je vel

IMG_1631Je zit niet zo lekker in je vel. Je hebt het gevoel de grip op (de opvoeding van) je kind(eren) kwijt te raken. De relatie met je partner, familie, vrienden of kennissen loopt niet zoals jij graag zou willen. Je krijgt van alle kanten goede raad en advies, maar wat is wijs?

Ieder mens heeft periodes in zijn of haar leven waarin dingen wat minder soepel lopen. Ondanks al onze goede bedoelingen lukt het niet op een prettige manier grip op situaties te krijgen of te houden.

Dat is in principe niet verontrustend; wel lastig en vervelend.

 

Vaak helpt een goed gesprek met een vriend, vriendin of familielid; soms kan een gesprek met de huisarts of praktijkondersteuner (POH-GGZ) je weer op koers helpen.

Er zijn echter ook situaties waarin dat niet voldoende is, en je even wat meer nodig hebt om zaken voor jezelf helder te krijgen en weer op een voor jou goede, prettiger leefbare manier verder te kunnen.

Dan kan een gesprek of een serie gesprekken met een psycholoog verhelderend werken.

Je op nieuwe ideeën en mogelijkheden brengen. Je inzicht geven in jouw gedrag en het effect daarvan op jezelf en anderen.

Je helpen je eigen koers op een voor jou haalbare manier uit te zetten en te varen.

Samen kijken naar waar jij last van hebt, wat jij wilt veranderen en hoe jij dat aan zou kunnen pakken.

Hoe werkt het?

In een eerste oriënterend gesprek kijken we samen of het klikt, of je met wat jij wilt bij mij aan het goede aders bent. Dan maken we afspraken over hoe verder of verwijs ik je door.

cees201508180389